Categorie

Blog

Home  /  Fotoshoots   /  Zakelijk portret – Powervrouwen met gevoel gefotografeerd!
Fotograaf-zakelijk-portret-Zwolle

Zakelijk portret – Powervrouwen met gevoel gefotografeerd!

Afgelopen maand had ik verschillende aanvragen voor een zakelijk portret. Veel ondernemende vrouwen die meer wilden dan een standaard en saai portret, lekker spontaan en waar hun kracht goed naar voren kwam. En laat dat nou nét zijn hoe ik werk!

Bij een zakelijk portret denk je misschien niet meteen aan emotie en gevoel. Dit is bij een familieshoot natuurlijk heel anders, waar ik de liefde van het gezin naar voren probeer te halen. Je hebt connectie met de andere gezinsleden en hierdoor komen de echte emoties naar boven. Bij een zakelijke fotoshoot, of een gewone solo fotoshoot, moet je het echt in je eentje doen en voor sommigen is dat best even ongemakkelijk. Je staat vast niet dagelijks op de foto en voor de meeste mensen is het ook niet hun favoriete bezigheid.

 

Leren kennen

Het is mijn taak om je ontspannen en relaxt te voelen tijdens de shoot. Daarom heb ik de vrouwen van te voren vast een klein vragenlijstje gestuurd om ze wat beter te leren kennen. Zo weet ik van te voren al een beetje wat hun dromen zijn, waar ze voor staan en wat ze belangrijk vinden in hun leven, zowel zakelijk als privé. Tijdens de fotoshoot zelf praten we hierover verder en maken we bovenal veel lol. Hierdoor ontstaan hele pure en eerlijke momenten die ik met veel liefde vastleg.

 

Powervrouwen

De eerste shoot had ik met Ada Roeke. Een lieve spontane vrouw die haar eigen bedrijf aan het opstarten is als leeftstijlcoach. Haar website was zo goed als klaar, alleen de foto’s ontbraken nog. De foto’s maakten we bij Tot en Met in Heerde, omdat er slecht weer voorspeld was. Wat een geweldige locatie met een fantastische uitstraling. Heel stoer en industrieel, en de ruime lichte hal was perfect voor het maken van wat zakelijke foto’s. Zo konden we tijdens de lichte sneeuw en regen gelukkig ook binnen terecht. Het is een hele sprekende serie geworden waar haar werkzaamheden als coach goed naar voren komen. Zelf schreef ze over de shoot:

 

“Voor mijn nieuwe website heb ik Eline benaderd voor een fotoshoot. Wat maakt Eline speciaal? Vooraf laat ze je al een vragenlijst invullen zodat ze zich al een globaal beeld kan vormen over wie je bent. Er was meteen een klik. Je voelt je meteen op je gemak bij haar. Ze luistert goed naar je wensen en is heel flexibel. We hebben vooral veel plezier gehad en die ontspannenheid zie je terug in de foto’s. ‘Gewoon’ mooie foto’s, puur…. En dat was precies mijn wens.”

 

Caren van de Klok heeft een eigen coachingspraktijk (Praktijk voor Rust) en helpt voornamelijk jonge, drukbezette vrouwen in hun leven. Met haar ging ik de prachtige natuur in van landgoed Nieuw Rande in Diepenveen bij Hotel Gaia. Een geweldige plek met veel afwisseling. Een bruggetje, mooie bomen, hogere begroeiing en water. Samen bedachten we hoe we haar kernwoorden konden uitdrukken in de foto’s en dit was een super leuk proces!

 

“De voorbereiding vond ik erg leuk en daar bleek al uit dat Eline haar foto’s helemaal wil laten aansluiten bij wie ik ben. Ik vertelde haar wat ik wilde uitstralen in de foto’s, en dat is ook precies gelukt. Ik vond het wel een beetje spannend voor de camera, maar Eline stelde me op mijn gemak en leidde mij even spontaan als vakkundig door de shoot heen. Ik ben superblij met het resultaat en krijg er ook veel complimenten over.”

 

Fotograaf-zakelijk-portret-DeventerFotograaf-zakelijk-portret-Deventer
Fotograaf-zakelijk-portret-Deventer
Fotograaf-zakelijk-portret-Zwolle
Fotograaf-zakelijk-portret-Zwolle

POST A COMMENT