Categorie

ELINE BON

Hoi! Leuk om kennis te maken. Ik ben Eline Bon. 32 jaar jong en een gepassioneerd fotografe. Zelf ben ik woonachtig te Deventer, waar ik samen met mijn twee prachtige kinderen woon.

Fotografie speelt al een hele lange tijd een grote rol in mijn leven. Super mooi vind ik het wanneer twee mensen elkaar het ja-woord geven en elkaar en iedereen laten zien dat ze echt voor elkaar kiezen. Het raakt me allemaal oprecht en ik vind het heel bijzonder dat ik dit iedere keer weer mag meemaken. Misschien kun je wel zeggen dat ik verliefd ben op de liefde.

Ik geniet ervan wanneer ik een familie lol zie hebben tijdens een shoot en échte herinneringen maken samen. En ik raak verwonderd wanneer ik weer zo’n klein baby’tje mag vastleggen met zijn ouders, dat is puur geluk!

Eline Bon Fotograaf

PASSIE VOOR FOTOGRAFIE

Mijn liefde voor fotografie was er niet altijd al. Ik kom uit een echte fotografenfamilie (Jan Rutgers), en van kleins af aan werden er foto’s van je gemaakt, of je nou wilde of niet. Ik wilde er daarom eerst niets van weten, tot mijn twaalfde ongeveer. Ik begon toch de interesse te ontwikkelen en wilde alles weten.

De creativiteit en wil om te leren was er, en zo heb ik zelf de kunst van het fotograferen onder de knie gekregen. Ik heb diverse workshops gevolgd op de gebieden die mij interesseerden en ben steeds professioneler gaan werken.

In 2010 heb ik mij officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, ben ik gestopt met mijn vaste baan en ben fulltime gaan fotograferen. Ik heb al heel veel mooie bruiloften vastgelegd en nog veel meer fotoshoots gedaan, waardoor ik ontzettend veel ervaring heb opgedaan.

OVERSTAP OP SYSTEEMCAMERA

Mijn allereerste camera was een Nikon en daar heb ik tot halverwege 2018 altijd mee gewerkt. Men zegt wel eens dat als je eenmaal een merk hebt gekozen je daar nooit meer van afwijkt, maar toen was daar Sony. Als een van de eersten brachten zij een steengoede systeemcamera op de markt, het trok aan me en ik ging hem uitproberen.

Ik was al snel verkocht en heb al mijn Nikon apparatuur ingeruild voor twee Sony a7III’s. Tijdens de shoots gebruik ik deze twee camera’s met verschillende lenzen voor de juiste situatie. Om zo tijdens de fractie van een uniek moment ook precies de goede foto te kunnen nemen.

Daar heb ik verschillende lenzen bij. De 25mm 2.0 geeft me veel mogelijkheden in kleine ruimtes, tijdens het feest of om gewoon een gaaf totaalbeeld te vangen. Een kleine krachtpatser en een van mijn favoriete lenzen. De 85mm 1.4 hangt eigenlijk standaard aan mijn andere camera. Hij heeft een geweldige scherptediepte en is supermooi bij portretten. In donkere ruimtes presteert hij heel goed en hij is ideaal als ik wat meer afstand wil tot mijn onderwerp. De 55mm 1.8 zit er qua bereik tussenin en gebruik ik wanneer ik met de 85 net niet lekker uitkom.

Eline Bon Fotograaf

WERKGEBIED

Mijn werkgebied is ongeveer honderd kilometer rondom Deventer. Plaatsen als Apeldoorn, Zwolle en Utrecht vallen ook binnen dit gebied.

Door het netwerk van fotografen delen we onderling de beste locaties voor een mooie fotoshoot. Een intieme omgeving voor de bruidsshoot, een stedelijke omgeving voor een stoer zakelijk portret en binnenlocaties bij slecht weer.