Categorie

F.A.Q.

Home  /  F.A.Q.

Veelgestelde vragen over

Bruidsfotografie

HOEVEEL TIJD KOST HET MAKEN VAN EEN FOTOSHOOT?

Ik reken ongeveer een uur voor de fotoshoot, exclusief reistijd. Zo hebben we genoeg tijd om mooie foto’s van jullie tweeën te maken.

WORDEN ALLE FOTO'S BEWERKT?

Ja, alle foto’s geef ik zo’n bewerking mee dat ze precies mijn stijl uitstralen. Dit betekent dat ik ze altijd check op belichting, contrast, kleur etc. Het echte photoshopwerk als oneffenheden wegwerken kan in overleg, maar doe ik niet standaard.

HOEVEEL FOTO'S MAAK JE EN HOEVEEL KRIJGEN WIJ ER?

Gedurende jullie bruiloft maak ik ontzettend veel foto’s. Dat loopt met een bruiloft van tien uur zeker in de duizenden. Jullie ontvangen van mij alle goed gelukte foto’s. De foto’s die niet voldoen aan wat ik beschouw als een technisch goede foto of dubbele foto’s, haal ik er uit.

HOE LANG VAN TE VOREN MOETEN WE JE BOEKEN?

Zeker de populaire data zijn al snel volgeboekt. Het is daarom niet gek om 9 tot 12 maanden van te voren te boeken als je zeker wilt zijn dat ik jullie bruiloft kan fotograferen.

WE WILLEN JE BOEKEN, HOE GAAT HET NU VERDER?

Leuk! Ik doe er alles aan om jullie dag onvergetelijk te maken. We plannen een kennismakingsgesprek en jullie ontvangen van mij een opdrachtbevestiging. We houden contact en jullie kunnen mij altijd mailen of bellen met vragen of hulp bij de planning. Wanneer jullie de definitieve dagindeling hebben dan ontvang ik die graag en een paar weken voor jullie bruiloft verstuur ik nog een vragenlijstje.

WANNEER KUNNEN WE DE FOTO'S EN HET ALBUM VERWACHTEN?

De allereerste preview ontvangen jullie binnen 24 uur na jullie bruiloft al! Dit is een selectie van ongeveer 5 foto’s. De rest van de foto’s krijgen jullie in het laagseizoen (oktober t/m maart)  binnen twee weken. In het hoogseizoen (april t/m september) duurt het door de drukte wat langer, maar streef ik er naar de foto’s binnen drie weken af te leveren. Het album heeft een levertijd van vier weken.

WAT ALS JE ZIEK BENT EN NIET KUNT KOMEN?

Gelukkig is dat nog nooit gebeurd, maar stel dat er echt overmacht is dan is er altijd een fotograaf die mij komt vervangen. Ik werk nauw samen met een vast team fotografen die in dezelfde stijl fotograferen als ik, dus er is altijd iemand die jullie bruiloft in geval van nood kan overnemen.

Veelgestelde vragen over

Fotoshoots

HOEVEEL FOTO'S KRIJGEN WE?

Jullie ontvangen alle goed gelukte foto’s. Bij een fotoshoot van drie kwartier zijn dit er minimaal 65. Dubbele foto’s en foto’s die ik technisch niet goed vindt, haal ik er uit. De prijzen die op mijn website staan zijn dus inclusief alle digitale bestanden, er komen geen kosten meer bij voor extra foto’s.

HOEVEEL TIJD KOST HET MAKEN VAN EEN FOTOSHOOT?

Alle fotoshoots (met uitzondering van de Day in the life shoots), duren ongeveer 45 minuten, tenzij anders staat aangegeven. Voor kinderen is dit vaak lang genoeg en in de praktijk blijkt dat dit ruim voldoende is voor het maken van een mooie fotoserie. Mochten we een keer wat meer tijd nodig hebben dan is dit geen probleem en gaan we gewoon wat langer door. Ik kijk niet op de klok!

WAT VOOR KLEDING IS HET MEEST GESCHIKT?

Het is heel mooi en verstandig om rekening te houden met je kledingkeuze voor een fotoshoot. Dit komt de foto zeker ten goede! Om je op weg te helpen heb ik een blog geschreven met allerlei tips. Deze kun je hier bekijken.

HOE LANG VAN TE VOREN MOETEN WE BOEKEN?

De weekenden zitten vaak snel vol, dus wil je een plekje reserveren dan is het verstandig om op tijd een afspraak in te plannen. In de periode mei tot en met september is het topdrukte en ontstaat er vaak een wachtlijst, dit is goed om rekening mee te houden.

KAN IK OOK EEN CADEAUBON BESTELLEN?

Je kunt bij mij een cadeaubon bestellen voor alle soorten fotoshoots. Na betaling verstuur ik je de bon digitaal, of je kunt hem komen ophalen in een leuke geschenkverpakking.

HOE WORDT DE LOCATIE VOOR DE FOTOSHOOT GEKOZEN?

De locatie voor de fotoshoot kiezen we samen. Misschien hebben jullie al iets voor ogen en anders kijk ik graag met jullie mee. Denk bijvoorbeeld aan een mooie plek in de natuur als de Holterberg of de Veluwe. Maar ook een mooi landgoed is geschikt of een mooi opgezette kinderboerderij voor een kindershoot. Wil je liever iets anders? De oude straatjes en steegjes van een stad zijn een heel mooi decor voor een fotoshoot en een industriële plek doet het ook erg goed.

WANNEER EN HOE KRIJGEN WE DE FOTO'S?

De foto’s verstuur ik met een week via Wetransfer. Zo hebben jullie de foto’s snel in huis en kun je er vervolgens mee doen wat je wilt.

WAT ALS HET SLECHT WEER IS?

Wanneer het bewolkt is dan kan de shoot gewoon doorgaan, dus is juist erg prettig bij het maken van de foto’s. Maar komt het echt met bakken uit de lucht, dan kijken we samen even voor een andere datum. We hebben op de dag zelf dan even contact en beslissen samen wat we doen.

ZIJN DE FOTO'S GESCHIKT OM AF TE DRUKKEN?

De fotobestanden ontvangen jullie in hoge resolutie en zonder watermerk. Dit betekent dat ze geschikt zijn om af te drukken op groot formaat.