Categorie

Blog

Home  /  Tips   /  Help wat moet ik aan? Kleding fotoshoot
Fotograaf-Deventer-bruiloft-Apeldoorn-1

Help wat moet ik aan? Kleding fotoshoot

Jeej, je hebt een fotoshoot geboekt, superleuk! De locatie is bepaald, iedereen heeft er zin in maar dan; wat moet je aan?! Voordat je de hele kledingkast op z’n kop zet, lees eerst even deze blog waarin ik je handige tips geef voor kleding fotoshoot.

 

Kleding fotoshoot

Het allerbelangrijkste dat ik je wil meegeven is dat je kleding moet kiezen die comfortabel zit en waar je je fijn in voelt. Je straalt uit hoe je je voelt. Wanneer je een nét te strak shirt aan hebt en je je daardoor onzeker voelt over je lichaam, zal jij nooit honderd procent kunnen stralen tijdens de fotoshoot. En dat is natuurlijk super jammer! Houd rekening met de tips die hieronder volgen, maar kies altijd iets waar je je lekker in voelt. Alleen dan kun je helemaal jezelf zijn en sta je zelfverzekerd op de foto!

 

Kleurencombinaties

De tijd dat we allemaal een blauwe spijkerbroek en wit shirt aan hadden is voorbij. Ja, echt. Het is een beetje afgezaagd en er zijn veel spannendere alternatieven. Kies in de eerste plaats een kleur uit die je mooi vindt, en blijf in dat kleurenpalet werken. Denk er daarbij aan welke kleuren jou staan. Zelf heb ik vorig jaar een compleet kleuradvies gekregen en dit was ontzettend waardevol! Ik weet welke kleuren mij wel en niet staan en ik kan je zeggen dat dit een hoop miskopen heeft voorkomen ;). Nou kan ik me voorstellen dat je dit echt niet gaat doen voor een fotoshoot, maar kijk dan eens op deze website, waar je kan uitzoeken welk kleurtype je bent.

Heb je de basiskleur bepaald, zoek dan naar andere kleuren die hier goed bij passen. Dit kan in het verlengde van die kleur zijn (lichte en donkere varianten), maar dat kan ook een andere kleur zijn die er goed bij staat. Beperk je wel tot maximaal 2 uitgesproken kleuren en blijf verder neutraal. Anders wordt het alsnog te druk. Vermijd het liefst ook felle kleuren en in het bijzonder rood. Deze kleur geeft een vervelende reflectie op je huid en dit is lastig weg te werken. Daarnaast kunnen felle kleuren snel bij elkaar vloeken en dit leidt weer de aandacht af.

 

Fotograaf-Deventer-kleding-fotoshoot

 

Wil je zeker zijn van een goede kleurencombinatie, ga dan voor pasteltinten. Deze kleuren matchen altijd bij elkaar en doen het erg goed op de foto. Dit is het enige kleurenpalet waar je wel alle soorten pastel door elkaar mag gooien, zonder dat het een zooitje wordt. Houd als laatste nog rekening met de omgeving en achtergrond bij het kiezen van een kleur. Ga je foto’s maken in een groene omgeving, dan is het niet zo handig om allemaal een groentint aan te doen. Kies dan eerder voor iets dat opvalt.

 

Less is more

Tenzij je een heel uitbundig type bent en dit ook wilt uitstralen op de foto, zou ik de kleding redelijk basic houden. Vermijd drukke prints, logo’s en teksten, deze leiden vaak alleen maar af. Het gaat om jou, je uitstraling en de connectie met diegene waarmee je op de foto gaat. Leg daar de focus op en houd je kleding verder rustig. Ook wat betreft accessoires geldt; maak het niet de gek. Hang je zelf niet helemaal vol met sieraden, dit haalt alleen maar de aandacht weg van waar het werkelijk om gaat. Jou!

 

Tijdsgebonden

In de zomer zul je misschien eerder kiezen voor een korte broek en slippers en in de winter voor een winterjas en dikke laarzen. Niets mis mee, maar als je ook in de winter plezier wilt hebben van je zomerfoto’s, kun je beter iets kiezen wat minder seizoensgebonden is. Trek in ieder geval dichte schoenen aan en natuurlijk kan een zomers t-shirt of jurkje prima! Hetzelfde geldt voor kleding die erg trendgevoelig is. Denk bijvoorbeeld aan wijde pijpen of open schouders. Het kan nu helemaal in zijn, maar volgend jaar vind je er misschien niets meer aan. Kies iets dat je over een tijdje nog steeds mooi vindt en wat echt bij je past.

 

Fotograaf-Deventer-kleding-fotoshoot

Kleding bij kinderen

Bij kinderen komt er nog een extra uitdaging bij kijken, je moet namelijk kijken of ze zich lekker kunnen bewegen in hun kleding. Kids laat ik tijdens de shoot altijd lekker spelen, rennen en plezier maken, het is jammer als ze daarin worden beperkt door hun kleding. Een ander belangrijk punt is loslaten. Het spijt me op voorhand, maar je kinderen gaan waarschijnlijk wel een beetje vies worden. Niet extreem, maar rennend door het bos houden ze hun kleren niet altijd schoon. Wees daar op voorbereid en laat ze lekker zichzelf zijn. Dat zorgt voor de allerleukste foto’s, waarop je je kinderen ook echt gaat terug zien. Neem voor de zekerheid een extra setje mee om ze na die tijd wat schoon en droogs aan te trekken.

 

Meer inspiratie?

Enthousiast geworden en wil je een shoot boeken? Wil je meer voorbeelden zien en inspiratie op doen voor je eigen shoot? Kijk dan eens op mijn Pinterest pagina, waar ik een speciaal bord heb gemaakt met allerlei ideeën.

 

Volg het bord Kleding fotoshoot van Eline Bon Fotografie op Pinterest.

POST A COMMENT