Categorie

Blog

Home  /  Bruiloft   /  Bruidsfotograaf in Zweden – Gert-Jan & Agnes
Bruiloft Zweden Bruidsfotograaf (18)

Bruidsfotograaf in Zweden – Gert-Jan & Agnes

Bruidsfotograaf in Zweden, wauw!

Wat was ik ongelóóflijk enthousiast toen ik een aanvraag kreeg van Gert-Jan en Agnes. Dit Nederlandse stel ging trouwen in Zweden en of ik hun bruidsfotograaf wilde zijn. Natuurlijk! Een bruiloft in Zweden; supermegacool! Deze bruiloft is al weer even geleden, 24 september 2016, maar hij was zó gaaf, dat ik er nog even wat over wilde schrijven.

Voorbereidingen buitenlandse bruiloft

Het was eind september en het bruidsseizoen liep voor mij al een beetje op zijn einde. Maar het leukste kwam nog en ik was druk bezig met de voorbereidingen. Van te voren had ik al uitgebreid contact gehad met het aanstaande bruidspaar om hun wensen en ideeën door te nemen en nu was het nog tijd voor mijn eigen research. Wat waren mooie plekjes om foto’s te maken, welke locaties gingen we bezoeken en niet geheel onbelangrijk: hoe kom ik er eigenlijk? Ik besloot lekker met mijn eigen auto te gaan en dat betekende dus ook een supermooie bootreis vanaf Denemarken naar Zweden. Wat heb ik genoten van alleen al die reis!

Een dag voor de bruiloft kwam ik aan in Falkenberg waar ik een appartementje had geboekt. Wat een mooi landschap, het kriebelde al helemaal om morgen lekker te gaan knallen. Mijn spullen nog een keer checken en lekker vroeg naar bed, om morgen uitgerust te kunnen beginnen.

 

Bruiloft Zweden bruidsfotograaf-1-2

Laatste puntjes op de ‘i’

Het zonnetje kwam op in Falkenberg en ik ontwaakte in een adembenemende omgeving. Het was 24 september en de bruiloft van Gert-Jan en Agnes stond op het punt om te beginnen. Ik pakte mijn spullen in en reed een paar minuten naar het huis van het bruidspaar. Wauw, wat een plek! Een super mooi huis met aan de andere kant van de weg hun eigen boerderij. Alles was al mooi aangekleed in de stijl van hun bruiloft, vintage en landelijk. Er liepen al druk mensen in en uit het huis en door de ramen zag ik dat Agnes al bezig was met haar make-up en haren. Een totaal niet-gestreste bruid begroette me in haar roze badjas. Wat een heerlijke sfeer hing hier! Ze was nog druk bezig met de laatste lijstjes afwerken, terwijl iemand anders haar haar deed. Ik maakte foto’s van de voorbereidingen en de mooie details die hier te zien waren. Bruiloft Zweden is aan!

 

Bruiloft Zweden bruidsfotograaf-1 Bruiloft Zweden bruidsfotograaf-1Bruiloft Zweden bruidsfotograaf-1

Boeket vergeten!

Gert-Jan was zich intussen aan het klaarmaken in het huis van zijn ouders, een paar minuutjes van Agnes vandaan. Ook daar ging ik heen om het een en ander vast te leggen en daarna was het tijd dat ze elkaar voor het eerst zouden gaan zien. Met een mooi autootje reed Gert-Jan naar Agnes toe, terwijl alle gasten toekeken. De bruidegom stapte uit en wilde naar het huis toe lopen, toen iemand riep: “Waar zijn je bloemen?” Wat een geweldig moment, Gert-Jan moest weer terug naar het huis van zijn ouders om het boeket op te halen en het hele riedeltje begon weer opnieuw. Wat hebben we gelachen!

 

Bruiloft Zweden bruidsfotograaf-1-3
Bruiloft Zweden bruidsfotograaf-1-3Bruiloft Zweden bruidsfotograaf-1-3

Fotoshoot en ceremonie in prachtige omgeving

Na dit mooie moment vertrokken we naar de kerk voor de ceremonie. Wat een mooi kerkje van binnen en buiten! De plechtigheid werd omlijst door mooie muziek, gezongen door de zus van Agnes. Kippevel, heel erg gaaf! Het weer uitlopen van de kerk ging gepaard met heel veel rijst en geklap met echte houten klompen, want dat hoort als je boer bent!

Terwijl de gasten daarna weer naar hun huis reden voor de taart, ging ik met het bruidspaar nog even de omgeving van Falkenberg in om wat foto’s te maken. Ze hielden echt van het landelijke, dus we maakten de foto’s waar ze het ’t mooist vonden, tussen en in de weilanden van Zweden én op hun eigen boerderij.

 

Bruiloft Zweden bruidsfotograaf-1-4
Bruiloft Zweden bruidsfotograaf-1-4 Bruiloft Zweden bruidsfotograaf-1-4 Bruiloft Zweden bruidsfotograaf-1-4Bruiloft Zweden bruidsfotograaf-1-5Bruiloft Zweden bruidsfotograaf-1-5Bruiloft Zweden bruidsfotograaf-1-5

Destination wedding: een aanrader!

De laatste locatie van deze dag was een gave verbouwde schuur in Långås. Wat een sfeer was daar. Honderden lichtjes, prachtig aangekleed en heerlijk eten. Buiten maakten we nog wat foto’s met de gasten waarna we naar binnen gingen en het diner begon. Wat een geweldige ervaring was dit, deze bruiloft in Zweden. Gert-Jan en Agnes bedankt voor het vertrouwen in mij!

Wil je zelf gaan trouwen in het buitenland? Neem dan contact met mij op voor het bespreken van de mogelijkheden!

 

Bruiloft Zweden bruidsfotograaf-1-6Bruiloft Zweden bruidsfotograaf-1-6Bruiloft Zweden bruidsfotograaf-1-6Bruiloft Zweden bruidsfotograaf-1-6

POST A COMMENT