Categorie

Blog

Home  /  Bruiloft   /  Wij gaan trouwen! Verrassingsbruiloft op een klipper
Verrassingsbruiloft-Fotograaf-Volendam-Klipper

Wij gaan trouwen! Verrassingsbruiloft op een klipper

 

De bruiloft van Sonja en Mart was zonder twijfel een van de meest bijzondere die ik heb meegemaakt. Wat begon als een verjaardagsfeestje, eindigde in een boottocht en een geweldige verrassingsbruiloft aan het strand onder een vuurtoren.

 

Van verjaardagsfeest naar verrassingsbruiloft

Het mailtje van Sonja was vrij duidelijk. Haar (toen nog) vriend Mart wilde zijn verjaardag vieren aan boord van een klipper met de hele familie. Vanuit Volendam zouden we een rondje zeilen en ze wilden ongedwongen foto’s van het hele gezelschap. Super leuk! Maar een paar maand later werd het nog leuker toen Sonja mailde: “we willen een ‘kleine’ wijziging doorgeven”!

 

Verrassingsbruiloft-fotograaf-volendam-klipper

 

Die ‘kleine’ wijziging bleek een verrassingsbruiloft te zijn! Ik vond het denk ik minstens net zo leuk als zijzelf, want ik zag al die verbaasde en blije gezichten al voor me, dit worden geweldige foto’s!

 

Zeilen op de klipper

10 juni was een prachtige dag met een beetje bewolking maar daarachter een felblauwe lucht. Mijn second shooter en ik wisten natuurlijk als enige van de verrassingsbruiloft, en dat gaf toch wel een bijzonder gevoel! Terwijl alle gasten genoten van het zeilen op de klipper, het weer en elkaar, hadden ze geen flauw idee wat er zo zou gaan gebeuren. De klipper was een prachtig zeilschip van vfczeilcharters. Een tweemaster met heel veel lekkere zitzakken over het hele dek. Het leuke was dat iedereen die wilde, mocht helpen met het zeilen. Ook dat leverde natuurlijk weer hele leuke plaatjes op.

 

Verrassingsbruiloft-fotograaf-volendam-klipper

 

Een echte verrassing

Na ongeveer een uur zeilen, meerden we aan op het vuurtoreneiland bij Marken. Een prachtig eilandje met een geweldige vuurtoren. Het was echt een prachtplaatje en dat vonden de gasten ook. Nieuwsgierig keken ze rond en niemand had in de gaten dat Sonja en Mart ondertussen de vuurtoren inliepen om zich om te kleden. Totdat er een belletje ging rinkelen bij sommige gasten, toen ze aan de andere kant van het eiland stoelen klaar zagen staan. Veel tijd om daar over na te denken hadden ze niet, want even later kwamen Sonja en Mart met trouwambtenaar Liliane Spijker-Boeijink naar buiten lopen op het nummer ‘Carry Me’ van Chris ten Burgh.

 

Verrassingsbruiloft-fotograaf-volendam-klipper

 

De gezichten en uitdrukkingen waren onbetaalbaar! Het was maar goed dat we met z’n tweeën fotografeerden, want er gebeurde zoveel op dat moment. Mensen waren ontroerd, blij, verrast, allemaal super mooie emoties waar ik heel gelukkig van werd. Liliane leidde een hele mooie en oprechte ceremonie en samen met de setting aan het water, de geloftes, het zelfgemaakte boeket, het zonnetje dat doorkwam en de schattige bruidskindjes, was deze verrassingsbruiloft perfect.

 

Verrassingsbruiloft-fotograaf-volendam-klipper

 

Zelf een verrassingsbruiloft plannen?

Het was een geweldige dag waar onder de gasten nog lang over na werd gepraat. Wil jij zelf ook een verrassingsbruiloft plannen? In een volgend blog zal ik de voor- en nadelen hiervan vertellen en tips geven hoe je dit het beste kunt aanpakken.

POST A COMMENT