Categorie

Blog

Home  /  Mijn leven   /  Workshop straatfotografie Rotterdam
straatfotograaf-rotterdam

Workshop straatfotografie Rotterdam

Bruidsfotografie is misschien wel de meest uitgebreide tak van fotografie. Ontzettend veel komt daar samen en als fotograaf moet je al je skills inzetten. Op één dag moet je kinderfotograaf zijn, portretfotograaf, interieurfotograaf, portretfotograaf, landschapsfotograaf, dierenfotograaf en straatfotograaf. En dat is waarom ik gisteren een workshop straatfotografie volgde!

 

Straatfotografie: wachten en geduld hebben

Omdat ik mezelf wil blijven uitdagen, inspireren en vooral altijd wil blijven leren, deed ik mee aan een workshop straatfotografie in Rotterdam. We waren met een groep van ongeveer dertig fotografen en startten met een toffe presentatie van Marieke Zwartscholten. Daarna gingen we in groepjes en duo’s het centrum van Rotterdam in om te werken aan ons eerste thema: ‘wacht’. Ontzettend leuk dat je een keer niet in opdracht voor iemand werkt, maar helemaal de tijd kunt nemen en je creativiteit de vrije loop te laten. Het is natuurlijk voor de hand liggend om bij de stoplichten te blijven staan, maar ik heb mezelf vooral uitgedaagd om verder te denken. Het heeft me echt geleerd om anders te leren kijken en vooral te wachten op de perfecte foto. En ja, dat kan soms betekenen dat je zeker tien minuten op een bepaalde plek staat. Maar dan heb je wel een top plaat 😉

Hieronder mijn foto’s bij het thema ‘wacht’.

 

straatfotoggraaf-rotterdam straatfotoggraaf-rotterdam straatfotoggraaf-rotterdam straatfotoggraaf-rotterdam straatfotoggraaf-rotterdam straatfotoggraaf-rotterdam

 

Compositie

Na een heerlijke lunch begon de presentatie van Peter Geluk over de bekende straatfotograaf Henri Cartier-Bresson en zijn meesterlijke composities. Heel erg leerzaam om te zien hoe hij tot in detail nadacht over de compositie van zijn foto’s. En nu was het onze beurt om te laten zien hoe goed wij dat konden met het thema ‘driehoeken’.

Met dat thema kun je natuurlijk op zoek gaan naar letterlijke driehoeken zoals verkeersborden, maar nog interessanter is het om te zoeken naar driehoeken in je compositie. Lastig voor te stellen? Dit zijn de foto’s die ik heb gemaakt.

 

straatfotograaf-rotterdamstraatfotograaf-rotterdamstraatfotograaf-rotterdamstraatfotograaf-rotterdam

 

COMMENTS

 • Danique van GURP

  16 januari 2019

  Ik zei het al eerder, maar nu ik deze foto zie helemaal: SUPER tof!! Mocht je nog eens zoiets gaan doen, ik ga graag met je mee!

 • Kindvandezon

  16 januari 2019

  Mooie ervaringen eline!

 • Theo van Woerden

  17 januari 2019

  Leuk om jou foto’s te zien Eline. Er Zitten echt hele gave platen bij.

POST A COMMENT